Редакція журналу «Охорона праці»

19 червня – День фермера

19.06.2022

Професійне свято фермерів встановлено  з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні. Це свято зовсім «молоде», засновано його 2020 року.

Сьогодні, у цей нелегкий для України час аграрне життя не припиняється навіть у прифронтових районах країни. Цілеспрямовані обстріли ворога спричиняють пожежі на полях, руйнують склади з продукцією, нищать сільгосптехніку. Попри мінну небезпеку та постійні обстріли, часом працюючи у бронежилетах і шоломах, працівники фермерських господарств засівали поля. Неабияким випробуванням для аграріїв буде й зібрати врожай.

Цього року через війну Україна втратила не лише частину посівних площ, а й значну частину поголів’я тварин. Деякі власники просто були змушені залишити господарства. Загалом, за різними оцінками, в Україні вже втрачено близько 15% поголів’я тварин.

Шановні фермери! Дякуємо вам за те, що три­маєте свій фронт, за вашу смі­ли­вість і відда­ність спра­ві. Своєю невтомною працею робите все для того, щоб Україна та українці ставали ще сильнішими, ще успішнішими, а наш аграрний потенціал – ще потужнішим.

Мирного неба вам, хороших врожаїв і міцного здоров’я!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»