Редакція журналу «Охорона праці»

17 липня – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

17.07.2022

17 липня – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

Металург – одна з найважчих і найгарячіших професій у сучасній промисловості. Саме нашим сталеварам ми зобов’язані не тільки безліччю прогресивних досягнень у металургійній галузі, а й багатою культурною спадщиною. Адже завдяки деяким археологічним знахідкам можна з упевненістю стверджувати, що перші металурги в Європі з’явилися ще близько 5 тис. років тому.

Професію металурга аж ніяк не можна назвати легкою. Без участі металургів неможливо налагодити і забезпечити роботу безлічі підприємств не тільки важкої, але й легкої промисловості. Без них не можна уявити й наше повсякденне життя. Виплавка металів є необхідним складником у найскладніших ланцюгах різноманітних промислових і будівельних робіт.

Металургійна галузь України до війни була джерелом суттєвих доходів до держбюджету. Кожна восьма гривня вітчизняного ВВП – результат праці металургів. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну галузь перебуває у критичному стані. Оцінити масштаби руйнувань для галузі поки що неможливо.

Але ж металургія – це справа сильних.  Дякуємо вам, шановні металурги, за відданість професії та сумлінну працю. Щиро бажаємо здоров’я – такого ж міцного, як метал, миру й добра! Ідемо разом до Перемоги!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»