Редакція журналу «Охорона праці»

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2023

15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через справжнє пекло тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них дістали поранення, контузії, каліцтва, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

Афганська жорстока війна залишила незагоєні рани і біль у серцях українців.  Пам’ять наших воїнів – це болюча історія українського народу. Вони героїчно виконали свій громадянський обов’язок, залишилися вірними військовій присязі до кінця.

Окрім афганської, за часів СРСР, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав – вони виконували «інтернаціональний» обов’язок в Угорщині, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку, на Кубі та в інших «гарячих» точках.

Після здобуття Україною незалежності наші військові стали учасниками миротворчих місій під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. За даними Міноборони України, з 1992 року понад 44 тисячі військовослужбовців ЗСУ взяли участь у міжнародних операціях та місіях у різних регіонах планети. За хоробрість, мужність, професіоналізм вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни-миротворця.

Нині триває війна в Україні, за незалежність гинуть кращі сини держави. Воїни з досвідом участі у збройних конфліктах у гарячих точках планети одними з перших стали на захист територіальної цілісності й незалежності України Нині вони проходять службу у складі Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших силових підрозділах.

Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради миру…

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»