Редакція журналу «Охорона праці»

15 квітня – День довкілля

15.04.2023

Це національне екологічне свято традиційно відзначають щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року. Головна його мета – підвищення рівня свідомості українців у питаннях, що стосуються збереження навколишнього середовища, привернення уваги громадян України до стану довкілля в країні та виховання екологічного мислення.

У цей день за усталеною традицією в містах і селах, на територіях підприємств на волонтерських засадах проводять екологічні толоки для прибирання територій, берегів і акваторій найближчих водойм, ліквідації стихійних звалищ, створення парків, скверів і зелених куточків.

Чистота рідного краю починається з чистоти власної оселі, вулиці, села та міста. Кожен українець, небайдужий до проблем природи, має зробити свій внесок у спільну справу, щоб з чистою душею та затишним довкіллям вітати весну.

На жаль, цей День довкілля особливий, адже на нашій землі триває війна. Щодня ми дізнаємося про нові злочини, вчинені російськими окупантами. Серед них найбільшу загрозу для майбутнього як України, так і більшості країн світу становлять злочини проти довкілля.

Українська держава, як і всі країни світу, розуміє, що наслідки шкоди, завданої довкіллю агресором, будуть мати довгострокове відлуння. Тому наш обов’язок сьогодні – дбати про природу, щоб зберегти її для себе та своїх нащадків!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»