Редакція журналу «Охорона праці»

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14.12.2023

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим енергоблоком, а 14 грудня держкомісія прийняла в експлуатацію комплекс захисних споруд. Саркофаг споруджено в найкоротший строк – за 206 днів.

Надання державного статусу Дню ліквідатора нагадує суспільству про подвиг ліквідаторів-чорнобильців – людей, що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству й сьогодні, коли російські агресори наражають щодня на нову радіаційну небезпеку весь світ.

Колектив журналу «Охорона праці» глибоко вдячний усім учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які виявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах. Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.

Від щирого серця бажаємо ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які є справжнім прикладом патріотизму, мужності та самовідданості, а також їх родинам міцного здоров’я, сімейного затишку, добробуту, щастя, благополуччя, щирої поваги від людей. Нехай у ваших домівках панують мир та злагода. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»