Редакція журналу «Охорона праці»

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14.12.2022

Цього дня Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ці мужні люди, ризикуючи життям і здоров’ям, у ті пекельні дні з самовіддано прийняли доленосний виклик і честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною, захистивши не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу радіації.

Цей день пам’яті став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей та опромінення тисяч ліквідаторів.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати героїв-ліквідаторів, які є прикладом відваги, жертовності та високого професіоналізму. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя заради збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

Пам’ятаємо!..

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»