Редакція журналу «Охорона праці»

14 березня – День українського добровольця

14.03.2023

Це свято людей, які свідомо, за покликом серця, стали на захист Батьківщини, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності держави від самого початку російської агресії.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день 2014 року на тренувальну базу під Києвом з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Ця подія вважається початком масштабного добровольчого руху. Саме завдяки мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму добровольців вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне військове вторгнення на територію України. З перших годин сотні тисяч українців добровільно стали на захист Батьківщини, вступаючи до лав Збройних Сил України та територіальної оборони. Десятки тисяч для цього повернулися з-за кордону.

Завдяки мужності та героїзму добровольців Україні вдалося вистояти на початку воєнних дій, коли регулярна армія ще не була повністю готова до оборони країни.

Дякуємо і шануємо тих, хто став на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності держави від самого початку російської агресії.

Вічна пам’ять полеглим і слава тим, хто продовжує боротьбу.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»