Редакція журналу «Охорона праці»

12 травня – Всесвітній день медичних сестер

12.05.2023

Це свято в Україні відзначається з 1997 року за ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Асоціації медичних сестер України. А втім, у нього давня історія – встановлене воно за рішенням Міжнародної федерації Червоного Хреста щорічно у день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл. Саме цю дату ВООЗ вважає днем народження нової професії – медична сестра.

Професія медичної сестри – складна і багатогранна. Вона поєднує в собі надзвичайну відповідальність і високий професіоналізм, лишаючись при цьому ледве помітною, але вкрай значущою. Саме тому лікарі високо цінують невтомну працю медсестер, а пацієнти - увагу та турботу.

Медсестра – не просто професія, це стан душі, здатність щохвилини співчувати людському болю і стражданню та сповна надавати необхідну медичну та психологічну допомогу хворому.

З нагоди професійного свята щиро бажаємо всім медсестрам, фельдшерам, акушеркам, лаборантам здоров’я, невичерпної енергії, доброти, любові та справжнього людського щастя! Безмежно вдячні за ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров’я!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»