Редакція журналу «Охорона праці»

1 жовтня – День захисників і захисниць України, День територіальної оборони України

01.10.2023

Це свято щороку відзначали 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, яка здавна вважалася захисницею українських воїнів. На цю дату припадає також  День УПА та День українського козацтва. Отже, ми вшановуємо не лише захисників держави – наших сучасників, які боронять незалежність України під час повномасштабної війни, а й згадуємо українців, які жертвували своїм життям заради Батьківщини від часів козаччини до років визвольного руху в ХХ столітті. Із 2023 року, перейшовши на новий церковний календар, віднині відзначатимемо його 1 жовтня.

В умовах російської агресії останніх півтора року кожен день є Днем захисників і захисниць України, який символізує ваш героїзм, вашу безмежну самовідданість у служінні нашій країні, мужність і звитягу, єдність і незламність всього народу.

Також вже четвертий рік поспіль у першу неділю жовтня  в Україні відзначають День територіальної оборони. Підрозділи тероборони ЗСУ виконують бойові завдання, спрямовані на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності держави, стримування і відсіч російській агресії. Сьогодні територіальна оборона України є невід’ємною частиною сил оборони держави і національного спротиву.

Дорогі наші захисники і захисниці!

Ваша міць і відданість дають нам змогу відчувати себе захищеними в ці складні часи. Ваша праця та жертовність незаперечні, ви є справжніми героями, які віддають свою силу, життя і здоров’я заради миру, свободи та незалежності України.

Доземний уклін вам і безмежна дяка за вашу неоціненну службу та вірність Україні, за відвагу та самопожертву, які ви проявляєте кожну мить.

Перемоги і миру всім нам! Слава Україні!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»