Редакція журналу «Охорона праці»

1 травня – День праці

01.05.2023

1 травня в Україні відзначають Міжнародний день праці. Це свято для всіх, хто своєю щоденною працею творить прийдешній день. Чесна наполеглива праця – основа успішного розвитку будь-якого суспільства.

Цей день відзначають також у багатьох європейських країнах. Святкування є знаком пам’яті про робітничі протести в Чикаго, які почалися 1 травня 1886 року. Того дня сотні тисяч робітників найбільших промислових центрів США вимагали запровадження 8-годинного робочого дня та збільшення заробітної плати.

За часів СРСР цей день відзначався як свято солідарності всіх трудящих. Тепер в Україні 1 травня відзначають свято весни і праці.

Цей день об’єднує багатьох людей з різних країн світу, адже всі мріють про достойні умови праці та життя у справедливому суспільстві, де кожну роботу поважають, цінують та гідно оплачують.

Вітаємо вас зі святом, шановні працівники, і бажаємо нових професійних досягнень та реалізації творчих задумів. Нехай це весняне свято принесе позитивні емоції, а гарний настрій супроводжує протягом усього року!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»