Редакція журналу «Охорона праці»

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

01.06.2022

1 червня – Міжнародний день захисту дітей
4 червня Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії

1 червня 1950 року 51 країна світу вперше відзначала Міжнародний день захисту дітей. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним із пріоритетних напрямів своєї діяльності.

Це нагадування суспільству про необхідність захищати права дітей, щоб вони росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали гідними громадянами і гордістю своєї країни.

Дитинство – найпрекрасніша мить життя, це пора сподівань і здійснення мрій. Діти потребують батьківської любові, турботи, тому важливо, щоб кожне дитяче серце не було ними обділене.

Сьогодні кривава війна російської федерації проти України спустошила життя українських дітей і призвела до одного з найстрімкіших та наймасштабніших переміщень із часів Другої світової. 4,5 мільйона, а це понад половина дитячого населення нашої країни, були вимушені покинути свої домівки, сотні залишилися сиротами З окупованих територій примусово переміщено в  росію понад 210 тис. дітей.

З початку повномасштабної збройної агресії в Україні постраждало більше як 680 дітей. Із них понад 242 дитини загинули та більше ніж 440 отримали численні поранення або ж стали інвалідами. А глибокі психологічні травми можуть залишитися на все життя.

Діти в усьому світі потребують миру та захисту. Саме заради порятунку, здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі та перешкоди.

Нехай дитячі усмішки осяюють нашу планету, і кожен з її маленьких мешканців буде здоровим і щасливим. Нехай дитинство буде яскравим, захопливим, сповненим любові та добра!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»