Редакція журналу «Охорона праці»

Миколаївська область: переможці регіонального туру

26.03.2021

Члени журі у складі представників Управління Держпраці у Миколаївській області, Миколаївської обласної ради професійних спілок, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області визначили 9 авторів найкращих малюнків.

2021 року на участь у конкурсі молоді митці надіслали до Управління Держпраці у Миколаївській області 761 роботу.

«Автори малюнків продемонстрували проблеми, які є у сфері охорони праці. У деяких  роботах  можна спостерігати чітку аналогію до реальних ситуацій», – зазначив Юрій Козловський, голова журі регіонального туру – начальник Управління Держпраці у Миколаївській області.

Серед іншого члени журі зазначили зростання художньої майстерності Володимира Зварійчука, який третій рік поспіль бере участь у конкурсі, а також яскраву палітру кольорів колективної роботи вихованців гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво»  Маломечетнянської загальної школи І-ІІ ступеня.

«Роботи дітей говорять про вплив пандемії COVID-19 на життя та звички людей. У кожній віковій групі чимало робіт, у яких головні герої у захисних масках. Це не лише лікарі, а й учні, вчителі, продавці, перукарі, працівники інших професій. Впевнена, що ситуація зміниться. Маски будуть застосовуватися лише для виконання робіт, на яких неможливо усунути дію шкідливих виробничих факторів», – зауважила Яна Скуратовська, член журі регіонального туру, перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області.

Журі розподілило І, ІІ, ІІІ призові місця у кожній віковій категорії, визначило авторів, малюнки яких найбільш мотивують до дотримання безпечних методів роботи, дотримання вимог охорони праці, застосування засобів індивідуального захисту.

Перша група (6-10 років):

  • І місце – Анастасія Количева, с. Котляреве Вітовського р-ну;
  • ІІ місце – Артем Хохряков, м. Снігурівка;
  • ІІІ місце – Ігор Шамборський, м. Миколаїв;

Друга група (11-14 років):

  • І місце – Кірілл Венгер, м. Миколаїв;
  • ІІ місце – Дар'я Максимів, с. Братське Братського р-ну;
  • ІІІ місце – Єлизавета Шабанова, с. Мішково-Погорілове Вітовського р-ну.

Третя група (15-18 років):

  • І місце – Ірина Колісниченко, с. Братське Братського р-ну;
  • ІІ місце – Максим Цімерман, м. Вознесенськ;
  • ІІІ місце – Антон Шелест, с. Тамарине Снігурівського р-ну.
Редакція Редакція журналу «Охорона праці»