Редакція журналу «Охорона праці»

Настанови із забезпечення безпеки та здоров’я на роботі у воєнний і повоєнний час

28.06.2022

«За підтримки Проєкту МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» за фінансування ЄС розпочато роботу над Настановами із забезпечення безпеки та здоров’я на роботі у воєнний і повоєнний час. Україна не припиняє працювати й під час війни. Люди на робочих місяцях сьогодні – справжні герої. Тож усе, що держава, роботодавці, працівники здійснюють для зниження ризиків навіть в екстремальних ситуаціях, має бути описано та збережено. Безпрецедентний досвід України повинен стати прикладом для країн, де можливість збройних конфліктів висока. 

Команда: Державна служба України з питань праці, Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH), журнал «Охорона праці» – науковці, практики, інспектори, медики, профільні фахівці, журналісти й міжнародні консультанти за підтримки Проєкту МОП.

Мета: Зафіксувати досвід і сформувати рекомендації щодо організації праці та забезпечення безпеки працівників у воєнний і повоєнний час, а саме:

  • практичні приклади створення безпечних умов праці під час війни та відразу після війни;
  • релокація підприємств і повернення їх до роботи на деокупованих територіях;
  • управління системою БЗР на рівні держави та підприємств у воєнний і повоєнний час;
  • специфічні загрози війни та способи колективного й індивідуального захисту працівників;
  • зниження психосоціальних ризиків, організація домедичної допомоги;
  • безпечна відбудова зруйнованих міст.

Важливо: Ви можете стати частиною проєкту. Впишіть свій унікальний досвід і практики з керування ризиками в Настанови. Журнал «Охорона праці» приймає заявки mail@ohoronapraci.kiev.ua

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»