Редакція журналу «Охорона праці»

16 липня – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

16.07.2023

16 липня – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

Щороку в третю липневу неділю Україна відзначає професійне свято працівників металургійної та гірничодобувної галузі. Цього дня наша країна вшановує людей різних професій, згуртованих спільною справою – тих, хто видобуває руду, виплавляє чавун, сталь, здійснює прокат і тим самим зміцнює економічний потенціал держави.

Металургія є одним з найдавніших виробництв у світі. Її початком вважають час, коли люди навчилися видобувати метали з гірської породи. Стопивши мідь і олово, одержали перший сплав – бронзу. Це сталося приблизно 6 тисяч років тому. Значно пізніше почали видобувати залізо з руди.

Професія металургів і гірників – одна з найважчих. Вона потребує міцного гарту, великих знань і досвіду. Виготовлення металу підвладне сильним і міцним духом людям, що працюють і біля плавильних печей, і в шахтах на видобутку руди, без якої металургія неможлива.

Наскільки важлива праця металургів для країни, годі й казати: метал нам потрібен і в господарстві, і в будівництві, і оборонній промисловості. На них тримається не лише важка промисловість України, а й залежить обороноздатність країни. Завдяки професіоналізму та наполегливості металургів українська армія має міцний щит.

Безпечної праці вам, шановні металурги, мирного неба і якнайскорішої нашої перемоги! Здоров’я, такого ж міцного, як метал, добробуту та злагоди вашим сім’ям!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»