Редакція журналу «Охорона праці»

Нові можливості для співпраці МОП та України

09.05.2024

Відбулася зустріч керівників Федерації профспілок України та всеукраїнських профспілок з новопризначеною директоркою офісу Міжнародної організації праці в Україні Аїдою Ліндмаєр.

Голова ФПУ Григорій Осовий розповів про діяльність профспілок на національному рівні, про виклики та проблеми, перед якими стоять профспілки в умовах війни. Він зазначив, що пріоритетом є соціально-­економічний захист працівників, розвиток соціального діалогу та удосконалення трудового законодавства з урахуванням курсу України на вступ до ЄС.

Аїда Ліндмаєр повідомила, що нині в Україні працює 11 членів команди офісу МОП, які реалізують проєкти, спрямовані на розвиток соціального діалогу, професійну освіту, ринок праці та зайнятість. Вона висловила гордість, що може допомагати українським громадянам у ці важкі часи.

Відбувся обмін думками щодо подальшої співпраці сторін, зокрема із виконання Стратегії МОП щодо підтримки України. Спікери наголосили на пріоритетності достойної оплати праці для українських фахівців та врахування голосу молодих людей, на плечі яких ляже тягар післявоєнної відбудови.

В умовах війни в Україні постають проблеми, зокрема, дефіцит робочої сили, складнощі на ринку праці та потреба опанування нових професій. Головна мета соціальних партнерів – створення сприятливих умов для праці в Україні та впровадження стандартів і норм, розроблених МОП, у всі сфери діяльності.

Інф. ФПУ

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»